Колят под надзор агнета от Странджа за Великден

Архив Варна

11-04-2011, 04:08

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Здрави агнета, които попадат в зоната на ограничителните мерки за шап, ще бъдат заклани в точно определени кланици под ветеринарен контрол и пуснати на пазара за Великден и Гергьовден.

Това съобщи земеделският министър Мирослав Найденов при посещението си в с. Долно Ябълково, където пламна поредното огнище, информира "24 часа".

"Правим изключение само за агнетата, животните няма да бъдат унищожени", каза Найденов и допълни, че в момента това решение се съгласува с Еврокомисията и най-вероятно изпълнението му ще започне следващата седмица. Идеята е животновъдите да успеят да продадат агнетата си

От утре ще започне изплащането на 100-процентовото обезщетение на животновъдите, чиито добичета дадоха положителни проби за шап и бяха унищожени. Правителството ще осигури на областните управители 7 млн. лв. за изграждане на заграждения по границите.

Слабата оценка, която депутатите поставиха, не е по отношение на работата ми, а на работата на народните представители с мен. Това са две различни неща, каза Найденов по повод анкетата сред депутатите от ГЕРБ.