Питаме Еврокомисията има ли двойни стандарти за стоките

Архив Варна

20-04-2011, 09:46

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

България ще реагира много остро, ако се докаже твърдението на Словашката асоциация на потребителите, обяви министърът на земеделието Мирослав Найденов по БиТиВи.

Според асоциацията водещи мултинационални компании опаковали под едно и също име продукти с различно качество в зависимост от страната, за която са предназначени. Възможно било дори да се стигне до иск срещу фирмите. Найденов щял да изпрати питане до еврокомисаря по защита на потребителите и ще иска официално становище на Еврокомисията дали има двойно качество.

Продуктите на една марка трябва да са еднакво качество във всички страни на съюза, уточни той и каза, че ние налагаме наши стандарти и оправяме своята къща. Няма да позволим на концерни, независимо колко са големи и силни, да предлагат второ качество, защото, когато към нас има изисквания, ние ги изпълняваме, категоричен беше Найденов.  Ако наистина у нас се продават стоки с по-лошо качество, не е изключено да спрем тези продукти или да изтеглим определени партиди за сметка на фирмите, зарече се той, още повече, че сам намирал разлика във вкуса на някои напитки, които се продават в България и в старите членки на ЕС.

Тютюнопроизводителите ще получат тази година 70 милиона лв на два транша, въпреки че това коствало много големи усилия, обеща министърът. Ние направихме трите стандарта, другите да продължават, заключи той.

По повод наскоро извършеното оценяване на министрите от страна на депутатите от ГЕРБ  земеделският министър  каза, че оценки за правителството може да дава единствено и само Бойко Борисов. Депутатските оценки за членовете на правителството се знаели само от двама души, своята оценка той не знаел, добави Найденов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен