Химията - нашето бъдеще

Новините

12-06-2011, 14:04

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Доказателства за това търсиха участниците - над 500 млади химици и биолози на възраст от 11 до 19 години от варненските училища,

които днес участваха в Образователен фестивал, наречен „Химията – нашият живот, нашето бъдеще”. В Астрономическата обсерватория „Николай Коперник” те представиха постери, картички, образователни книжки, кръстословици, макети и модели, химични експерименти, стихове, есета, театрални драматизации, свързани с интересни факти от историята на химията, с известни учени и събития с цел популяризиране на постиженията на химията и приноса й за благосъстоянието на човечеството.

Фестивалът се организира от Община Варна, Регионален инспекторат по образованието – Варна, Народна обсерватория „Николай Коперник” с партньорството на „Солвей Соди” АД. Той е част от проявите, свързани с инициативата на ООН „2011 - Международна година на химията”, чиято цел е да се отбележи приносът на химията като наука за развитието на човечеството. Група „Солвей” е глобален спонсор на инициативите, свързани с честването на Международната година на химията. Стремежът е да се популяризират постиженията на химията, нейното огромно значение и приложение в нашето ежедневие, както и огромната й роля за бъдещото развитие на човечеството.