Станишев скъса антикризисните програми на кабинета

Новините

16-06-2011, 10:17

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

 

Сергей Станишев скъса антикризисните програми на правителството на Бойко Борисов от парламентарната трибуна по време на дебата днес в парламента.

Имаше три антикризисни плана – единият предизборен, който изобщо не заслужава да бъде коментиран. Другият, от 1 октомври 2009 г. Това решение на Министерския съвет не струва пукната пара и нищо от тях не е изпълнено. Къде са милиардите, които ви оставихме, попита Станишев.

По думите му, освен приближените на управляващите, хората станаха по-бедни, инфлацията вече е двуцифрена. Единственото е 6% нарастване на вдовишките пенсии – големият жест.

Това правителство очевидно покровителства огромната контрабанда, която ощетява хората, посочи Станишев. Той заяви, че вместо обещанията на финансовия министър Симеон Дянков за по-голяма събираемост, събират с два милиарда по-малко. Цинично е това поведение, посочи лидерът на левицата.

Според соцлидера, който не е в зала и няма да гласува, подкрепя правителството. Той обеща да дадат подписи на сините, за да могат да внесат своя вот на недовери. Това правителство трябва час по-скоро да си ходи - заяви Станишев.