Покойник и вуйчото на Сидерова държали офшорките на „Атака”

Архив Варна

21-06-2011, 05:20

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В. „Труд” пише днес, че вероятните собственици на офшорките на Сейшелските острови, към които кандидат-депутати от "Атака" са подписали договори за поръчителство за 150 000 евро, са покойник и вуйчото на Капка Сидерова.

Това твърдят в писмо до медиите тримата отцепници от групата на националистите Кирил Гумнеров, Валентин Николов и Огнян Пейчев. Тримата независими депутати обясняват, че вероятните собственици са Христо Косев Христов и Камен Тодоров Петров. Това показало тяхно съвместно разследване с журналисти, които обаче не са назовани в писмото.

Христо Косев Христов бил собственик на две офшорки - "Сангрия" и "Галатея трейд груп". Той починал преди около година. Според съседите му бил изявен привърженик на "Атака". Камен Тодоров Петров имал 3 офшорни фирми - "Фрийланд холдинг", "Компаунд мениджмънт" и "Аутсорсинг Фасилити". Според независимите депутати разследващи журналисти установили, че в София имало само един мъж с тези имена. Бил на 66 г. и работел като портиер на партия "Атака" в централата на улица "Врабча" 1. Човекът бил вуйчо на Капка Сидерова, съпруга на лидера на националистите Волен Сидеров.

Междувременно стана ясно още, че тримата отцепници заедно с напуснали партията координатори замислят нова патриотична формация, която ако се реализира , ще стане 4-ата партия от бивши атакисти.