Ричард Клайдерман отново във Варна на 7-и юли

Архив Варна

29-06-2011, 10:51

Снимка:

СНИМКА: NIRA Communications PR

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

След огромния успех миналата година най-популярният пианист на планетата идва с нов концерт на 14 декември

Продажбата на билетите стартира на 7 юли на касите на Двореца на културата и спорта и eventim.bg

Ричард Клайдерман и варненската публика започнаха една любовна история през април миналата година с първия концерт на звездния пианист в българския морски град. Сега идва естественото продължение на този романс – втори концерт, който ще се случи на 14 декември 2011 в Двореца на културата и спорта – зала „Конгресна”.

Пианистът виртуоз ще изнесе два концерта в България тази година – първо във Варна, а след това - на 16 декември и в София – в зала 1 на НДК. С него ще бъдат музикантите от „Класик ФМ – М тел оркестър”, на които той разчита за сценичните си изяви в нашата страна. Гостуването на Клайдерман е по покана на „Кантус фирмус” за София и агенция „Елит мюзик” за Варна.

Клайдерман, чиято огромна заслуга е възраждането в световен мащаб на интереса към пианото, има в програмата си от юли миналата година до края на юни тази година общо 73 концерта. 46 от тях са в Германия, 10 в Китай, 7 в Япония, 3 в Индия, 2 в Перу и по един в Еквадор, Русия и Дубай.

Изящното миксиране на класическо и поп звучене в изпълненията на французина е основата на неговия елегантен стил, който му печели почитатели по всички континенти.

В дискографията на пианиста стоят внушителните 276 златни и 70 платинени аблума, но голямото приключение, което той дава на своите фенове, е живото концертно изпълнение. Точно то накара варненци да се влюбят в този толкова деликатен и естествено общуващ с публиката голям артист.

Продажбите на билетите за концерта във Варна стартират на 7 юли. Цените са от 30 до 80 лв. Билетите се предлагат на касите на ДКС, в магазините „Германос”, магазините „Пикадили” – Център, Младост и Мол Варна, както и в интернет от eventim.bg.