Храни срещу слънчево изгаряне

Архив Варна

13-07-2011, 00:34

Снимка:

skincareskinproducts.com

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора


Витамините С и Е, както и селенът, са известни антиоксиданти, които помагат на клетките на кожата да поддържат своята жизненост и да увеличат способността си да се борят с ултравиолетовите лъчи

Всеки знае, че за да се предпази от слънцето, трябва да го избягва в най-горещите часове и да се маже с плажно масло с висок фактор.

Природата обаче, както винаги идва на помощ и ни дава естествено средство срещу вредните слънчеви лъчи.

След дългата зима се нуждаем от витамин Д, а без слънце определено не можем да си го набавим. Но пък така сме застрашени от слънчево изгаряне и проблеми с кожата.

Затова трябва да се вземат мерки. Освен козметиката, има и храни, които засилват способността на кожата ни да се бори с ултравиолетовите лъчи.

Трябва да приемаме антиоксиданти и фитонутриенти (хранителни вещества от растителен произход), съветва ecomedia.bg.

Витамините С и Е, както и селенът, са известни антиоксиданти, които помагат на клетките на кожата да поддържат своята жизненост и да увеличат способността си да се борят с ултравиолетовите лъчи. Затова трябва да наблегнем на храни като чушки, броколи, папая, брюкселско зеле, ягоди, слънчогледови семки, бадеми, маслини и тъмно зелени листни зеленчуци.

Богати на селен са различни видове риби като треска, скариди, риба тон, камбала, и сьомга.

Богати на фитонутриенти са малините, боровинките, черешите. Не пренебрегвайте също портокалите и лимоните.

Богати на антиоксиданти са зеленият чай, зехтинът, доматите и доматеният сок.