Няма я вече Ейми Уайнхаус!

Новините

23-07-2011, 21:15

Снимка:

ZIMBIO.COM

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Ейми Уайнхаус бе открита мъртва в дома си в Лондон, звездите заливат Twitter с тъгата си.

Певицата Ейми Уайнхаус бе открита мъртва в дома си в Лондон, съобщи първи Sky news.

Изпълнителката на "Rehab" бе само на 27 години. Тя е родена на 14 септември 1983 г. Все още причината за нейната смърт не е ясна.

Изявлението на Лондонската полиция е било съвсем семпло откъм информация за смъртта, без да съобщава конкретно име. Докладът накратко: "Полицията е била повикана от Лондонската Бърза помощ на адрес в Camden Square NW1 малко преди 16.05 ч (лондонско време) днес, събота 23 юли, следствие съобщение за починала жена.

При пристигането си полицаите са открили тялото на 27-годишна жена, която е била обявена за мъртва на местопрестъплението. Продължава разследването на обстоятелствата около смъртта. На този ранен етап се обявяват за необясними."

Миналия месец, на 18 юни, Ейми направи катастрофален концерт в Сърбия. Тя се разхождаше по сцената видимо отсъствайки.

Тя беше освиркана и получи нареждане от мениджъра си Рай Косбърт да се оттегли за неопределено време, за да се погрижи за здравето си. Ейми Уайнхаус лекуваше зависимостта си към алкохола и наркотиците в рехабилитационна клиника.

Дебютният й албум Frank (2003) беше обявен за успешен по телевизията, одобрен от критиците в родната Великобритания и беше номиниран за Mercury Prize. Следващият й албум Back to Black (2006) достигна до шест номинации на награди Грами и спечели пет, правейки нов рекорд за най-много спечелени награди Грами от жена в една нощ. Back to Black превърна Уайнхаус в първия британски изпълнител с пет награди, включително три от Големите Четири: Най-добър нов изпълнител, Албум на годината и Песен на годината.

На 14 Февруари 2007 Ейми печели Brit Award за Най-добра британска изпълнителка въпреки, че бе номинирана и за Най-добър британски албум. Печелила е Ivor Novello Award три пъти - първата през 2004 за Най-добра съвременна песен (музика и текст) за Stronger than me; втората през 2007 отново за Най- добра съвременна песен за Rehab; третата награда Ейми печели през 2008 за Най- добра песен (музика и текст) за Love is a losing game. Този албум беше на трето място по продажби в Обединеното Кралство, припомня bgnes.

Valerie »