Уругвай с рекордна титла на Копа Америка

Спорт

25-07-2011, 10:25

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

С двете си попадения Форбан изравни рекорда на Ектор Скароне за най-много голове за Уругвай.

Уругвай спечели Копа Америка за рекорден 15-и път, след като на финала победи с 3:0 Парагвай във финалната битка. Два гола на Диего Форлан и попадение на Луис Суарес коронясаха "урусите" в 43-ото издание на надпреварата, а техният съперник се отчете единствено с греда на Нелсон Валдес в началото на второто полувреме. Така урусите задминаха с една титла Аржентина.
С двете си попадения Форбан изравни рекорда на Ектор Скароне за най-много голове за Уругвай. Форлан продължава да подобрява и собственото си постижение за най-много мачове с националния отбор. Сега на сметката му има 82 двубоя. Много по-любопитен обаче е друг рекорд на нападателя на Атлетико (Мадрид). Той е третият представител на семейството, който печели Копа Америка. Преди него трофея са вдигали баща му Пабло (1967 г.) и дядо му Хуан Карлос Курасо (1959 г.).
Перуанецът Хосе Паоло Гереро стана голмайстор на Копа Америка с 5 гола в 5 мача. Призът за най-добър футболист на турнира заслужено отиде при Луис Суарес. Неговият съотборник Себастиан Коатес беше избран за най-добър млад играч, а парагваецът Хусто Вийяр грабна наградата за най-добър вратар.