Фабрегас се връща в Барса

Спорт

11-08-2011, 09:39

Снимка:

FCBA

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Параметрите на трансфера според различните информации -  BBC твърди, че сделката е на обща стойност 35 милиона лири - трансферна сума от 30 милиона плюс 5 милиона бонуси в зависимост от представянето на Фабрегас.

Дългоочакваният трансфер на Франсеск Фабрегас в Барселона вече е договорен, тръбят в един глас медиите в Англия.

Според тях двата клуба са постигнали договорка по всички параметри, касаещи сделката, която съвсем скоро ще бъде официално обявена. Така ще завърши сагата, продължила повече от година, и Сеск ще се върне в родния си клуб, каквото беше и неговото желание. В последните дни преговорите са били форсирани заради обстоятелството, че испанецът бе включен в състава на Арсенал за плейофа за влизане в групите на Шампионската лига срещу Удинезе. Първият мач на лондончани срещу италианския тим е следващия вторник, като евентуалното участие на Фабрегас би означавало, че той няма да може да играе в турнира за друг клуб до края на сезона. Това е накарало шефовете на Барса да се опитат да финализират сделката до края на тази седмица.

Ето и какви са параметрите на трансфера според различните информации. BBC твърди, че сделката е на обща стойност 35 милиона лири - трансферна сума от 30 милиона плюс 5 милиона бонуси в зависимост от представянето на Фабрегас. Според "Дейли Мейл" сумата е 31 милиона (25,5 млн. + 5,25 млн. бонуси), като Фабрегас се отказва и от около 4 милиона, които Арсенал му дължи, докато "Мирър" и "Сън" залагат на 36 милиона (27 млн. + 5 млн. бонуси + 4 млн. от Фабрегас).

Макар и финалната оферта да е малко по-ниска от исканите от Арсенал 40 милиона паунда, от "Емиратс" са се съгласили да пуснат капитана си, тъй като той очевидно няма мотивация да играе повече за лондончани. Освен това парите, получени от неговия трансфер, ще бъдат инвестирани в закупуването на нови играчи - основно на такива, които ще подсилят отбора в защитен план. Така трансферът на Фабрегас в Барселона може да отвори вратите на "Емиратс" за Скот Дан, Фил Ягиелка и Гари Кейхил, които са най-желани от Арсен Венгер.