Филм разкрива тайните 'Черноморската Атлантида'

Мисия Варна

15-08-2011, 09:29

Снимка:

SOFIA PHOTO AGENCY / Архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В 18 часа днес проф. Иван Маразов ще представи премиерно и новата си книга, посветена на ритуалната идеология на древните траки - „Мистерията на кабирите”.

Подводният филм „Тайните на Черноморската Атлантида. Суперкултурата Варна” ще има своята премиера днес, в Деня на Варна.

Продукцията е резултат от завършилата наскоро подводна експедиция на екип български и чуждестранни учени в Черно Море. В нея са представени факти и непоказвани кадри в подкрепа на хипотезата, че на територията на днешна Варна и региона е възникнала първата цивилизация, поставила основите на шумерската и египетската цивилизации.

Автор на филма е Христо Смоленов, който беше част от изследователската група в подводното пътуване. Ученият изследва задълбочено закодираните символи, присъстващи в откритите артефакти на най-старото злато в света от Варненския некропол. Консултанти на проекта „Черноморска Атлантида” са му проф. Иван Маразов, акад. Йордан Йорданов, антрополог, както и проф. Диана Гергова.

По време на срещата, която започва от 18 часа във Fusion Club Voyage на трети етаж в Мол Варна, проф. Иван Маразов ще представи премиерно и новата си книга, посветена на ритуалната идеология на древните траки - „Мистерията на кабирите”.

Ако отидете малко по-рано в Мол Варна ще видите и чуете концерта на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, който започва в 17 ч, пре сградата на мола. В музикалната програма, посветена на Деня на Варна, ще бъдат включени както маршови произведения, така и изпълнения на популярна филмова музика.