За пубертета в съвета

Без цензура

20-09-2011, 16:44

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

Тримата братя и през следващия мандат със сигурност ще пазят ябълката, само дано ламята поне сменят, че нещо много скучно взе да става. Двуглава ли ще бъде, три ли ще има?

То не беше пубертет, то не беше чудо в този общински съвет.

Но как да им се скараш на милите и като на малки деца да им обясниш, че не бива така да се бяга от час. Сигурна съм, че повечето от тях толкова много желаят да слушкат, че чак се унасят понякога. За четири години доказаха, че идеално са запомнили и играят и приказката за Снежанко и джуджетата, и за лошия общински вълк, който изяде доста козлета и духна къщичките на някои животинки, които не го бяха питали с коя фирма да строят. Нагледахме се на сядане на чужди столчета, на папкане от общата и от чуждите панички, на спане в непозволени легълца и тук там по някоя ефирна спяща красавица сменяше принца. Но не онзи малкия.

Воля имало за работа, само че хора все не достигаха този мандат. А когато достигаха, то беше след умело разместване в играта "Пускам, пускам кърпичка". И стандартно на земята оставаше този с по-малкото връзки и неправилни молитви.

Тримата братя и през следващия мандат със сигурност ще пазят ябълката, само дано ламята поне сменят, че нещо много скучно взе да става. Двуглава ли ще бъде, три ли ще има?

Повечето от непослушковците в съвета, които са такива само защото бизнес-интересите им са по-големи от обществените (ако на някого въобще му пука за тях в степента, в която на нас ни се иска).

А иначе те са добри деца във втори пубертет. Доказаха го с боричканията, безхаберието, ритането под масата, петелченето за пред камерите. А всички онези, които сме ги избрали, се чудехме на падението. Ние ли ги бутнахме или те сами паднаха? Отговорът май няма значение.

Шоуто обаче трябва да спре. Героите от приказките едва ли са уморени, но лентата взе да забива. Всичко взе да става толкова безмислено, че чак до отегчение.

То не беше пубертет, то не беше чудо в този общински съвет. Как веднъж не си свериха и часовниците, да започнат навреме. Та какво остава за другото. Жалка картинка. Само за място на пясъчника не са се карали.

Варна със сигурност заслужава друго. Други хора, с други амбиции, с други идеали. С мерак за работа, но без крадене в процеса.

На същото място... Други хора... По друг начин... За сега автори на подобна промяна с лопата да ги ринеш. Важното е избор да има.