Испанска магия в симфоничен концерт

Архив Пловдив

10-10-2011, 20:10

Автор:

Карина Димитрова

Всичко от Автора

Програмата е подбрана така, че да бъде интересна и подходяща за всякаква публика, казва главният диригент Алексей Измирлиев.

Операта в Пловдив, която продължава да е бездомна, снизходително приютена на сцената на Концертна зала, ще зарадва пловдивчани със симфоничен концерт на 14 октомври. От 19 ч. ще звучи испанска музика.

Програмата е подбрана така, че да бъде интересна и подходяща за всякаква публика, казва главният диригент Алексей Измирлиев. Той ще вдигне палка пред оркестъра на Пловдивската опера, за да изпълнят няколко хубави пиеси за солисти и симфоничен състав. Концертът започва с “Кордоба” от Исак Албенис. След това ще звучи втора сюита – “Тривърхата шапка” от Мануел де Файя, и "Любовна магия" от Мануел де Файя.

На финала е концертът за китара и оркестър-Аранхуес от Хоакин Родриго. Солисти на музикалния празник са мецосопраното Валерия Мирчева и младата китаристка Магдалена Калчева. Валерия пее в Пловдив. Магдалена Калчева е българка, която живее и работи в Германия, участва в множество музикални фестивали и концертира успешно в Испания, Италия, Перу, Словакия и др. И за първи път свири на пловдивска сцена.