Пак скандална сесия в Пловдив

Архив Пловдив

10-10-2011, 22:59

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Сесията вероятно бе последна за сегашния състав на Общинския съвет на Пловдив. Съветниците гласуваха и покриване на временния недостиг на средства по бюджета на Община Пловдив за тази година.

 

Пловдивският общински съвет прие отново четири от върнатите от изпълняващият длъжността областен управител Георги Игнатов. С гласовете на почти всички съветници се прегласува продажбата на 32 общински жилища въпреки декларацията, с която излезе групата на ГЕРБ. С нея съветниците се обявиха против манипулацията по време на избори.

Общинският съвет прие и преразпределението на остатъка от 50 милионният заем. С него се предоставят допълнителни близо 530 хиляди лева за довършването на ремонта на бул. „Марица-юг”.

Съветниците гласуваха и покриване на временния недостиг на средства по бюджета на Община Пловдив за тази година. Това се наложи, тъй като държавата не е възстановила средствата по проекти на стойност близо 4 милиона лева. Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Александър Долев отрече администрацията да е пред фалит. Според него няма опасност общинските чиновници да останат без заплати.

Междувременно заседанието на местния парламент беше съпроводено и с протест на природозащитници. Те се обявиха срещу бездействието на управляващите за съдбата на зоокъта.

Сесията вероятно бе последна за сегашния състав на Общинския съвет на Пловдив.