Само 1% от българите с ежедневен секс

Архив Пловдив

11-10-2011, 12:47

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

С редовен секс могат да се похвалят и само 0,4 процента от тийнейджърите. Те обаче държат рекорда по продължителност на ласките.

 

Едва един на сто българи прави секс всеки ден, показват резултати от изследването “Бюджет на времето”, направено от Националния статистически институт в периода 2009 - 2010 година. Дори при хората в активна възраст (20-49 г.) само 2,3% могат да се похвалят с пълноценност в леглото.

При предишното изследване за това, как нашенецът разпределя времето си, което бе направено преди 10 години, хората всекидневно практикуващи физически ласки са били доста повече.В останалите възрастови групи на практика делът на хората с редовен секс е нищожен. Между 50 и 64 години страстта спохожда едва 0,5% от хората, а при още по-възрастните тя идва само за 1 от 1000 българи.

С редовен секс могат да се похвалят и само 0,4 процента от тийнейджърите. Те обаче държат рекорда по продължителност на ласките. При двата пола обаче има доста сериозна разлика във времето, заделяно за секс. За момчетата с едва наболи брадички то е 1 час и 50 минути на ден, докато връстничките им се задоволяват с 1 час и 35 минути. След 20-годишна възраст продължителността на сексуалния акт за българите намалява драстично.

При 20-49 години удоволствието продължава средно 42 минути (касае се само за онези 2,3% от българите, консумиращи любовни страсти всекидневно). Над 50-годишна възраст ласките се укротяват в рамките на 35 минути. Над 64 г. за малцината, за които интимните страсти не са угаснали съвсем, те са с продължителност 10 минути, сочат данните на националната статистика.

Друг любопитен факт, установен от мащабното изследване, е, че във възрастовата група 50-64 години мъжете, практикуващи всекидневен секс, са три пъти повече от жените.