За малкия човек с големи идеали и добро сърце

Архив Пловдив

11-10-2011, 15:44

Автор:

Карина Димитрова

Всичко от Автора

Разказите са точно 21. Представянето им ще бъде в Лекционната зала на библиотека “Иван Вазов".

 

Притчи, фолклор, поезия, радост, тъга, злоба, завист, предателство, търсене на истината, вглеждане в себе си – всичко това е събрани в “Айсберг в пустинята”. Тази метафора на разменените ценности в нашия живот е заглавие на книгата с разкази на Елеонора Пенева, която издателска къща “Жанет 45” пуска на книжиня пазар.

В нея градът е панелна джунгла, пълна с хора, лишени от щастие, глупавите и неспособните управляват, а умните и кадърните са нещастни. Дори кривата круша, която вечно се изплъзва, е като коледно дръвче, разказва поетесата Станислава Станоева – една от първите читателки на откровенията на Елеонора.

Героят в тази книга е малкият човек с големи идеали и добро сърце, който се надсмива над живота си, защото не може да направи нищо друго. А когато си позволи да разнежи душата си, малкията човек от разказите на Елеонора Пенева, вижда добрите, своите хора като Бог, един Бог, който има много имена.

Разказите са точно 21. Представянето им ще бъде в Лекционната зала на библиотека “Иван Вазов". За авторката и рожбите й в думи ще говори литературният критик доц. Владимир Янев. Срещата е на 13 октомври 2011 г., четвъртък, от 18 ч.