Нови глоби от КАТ

Архив Пловдив

11-10-2011, 18:03

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

От КАТ предлагат при по-леки инциденти с щети до 1000 лева водачите да попълват двустранни протоколи, без да викат екипи на полицията.

 

От днес Пътна полиция ще налага максималната глоба от 1000 лева и ще отнема за 18 месеца книжката на шофьори, които откажат да бъдат изпробвани за алкохол. Поводът за това решение е тревожната тенденция все по- често водачи да отказват да бъдат проверявани.

Въпреки тенденциите все повече жени шофират пили, но те остават по-дисциплинирани водачи от мъжете. Само за миналата седмица са санкционирани 37 шофьори, употребили алкохол, като едва 5 от тях са жени. Тежките катастрофи с участието на мъже са много повече от тези с участието на жени.

От КАТ предлагат при по-леки инциденти с щети до 1000 лева водачите да попълват двустранни протоколи, без да викат екипи на полицията. Вече около половината от шофьорите спират на пешеходни пътеки. От началото на годината глобените водачи за това нарушение са около 1000. Два пъти повече са санкционираните пешеходци за неправилно пресичане.