Парламентът се събира извънредно

Архив Пловдив

11-10-2011, 18:22

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

По този начин опозицията изразява несъгласието си парламентът да излиза в отпуск заради изборите.

 

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева свиква пленарно заседание в петък от 11.00 ч., съобщиха от пресцентъра на парламента. Дневният ред на заседанието е с една точка - парламентарен контрол.

Народните представители се свикват извънредно по искане на 53-ма народни представители. Днес народните представители от левицата Атанас Мерджанов и Антон Кутев внесоха искането в деловодството на парламента. Под него са се подписали и представители на ДПС, Синята коалиция и независими. Като основание за искането за извънредно заседание Мерджанов посочи натрупалите се до момента около 25 актуални въпроса и три питания към министри.

Част от въпросите са свързани с регистрацията на българските граждани за гласуване на изборите в чужбина. Въпросите са отправени към министрите Мирослав Найденов, Цветан Цветанов, Стефан Костантинов, Ивайло Московски, Тотю Младенов, Трайчо Трайков, Лиляна Павлова.

Кутев посочи, че председателят на парламента би трябвало да насрочи провеждането на заседание до четвъртък в отговор на внесеното искане. Той обясни, че по този начин опозицията изразява несъгласието си парламентът да излиза в отпуск заради изборите.