Общината опроверга "сините"

Архив Пловдив

12-10-2011, 14:28

Снимка:

ПловдивУтре - Архив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Общината вече има налични 500 000 евро и закупува още от валутата, тъй като по договор плащанията са в евро, разясни още секретарят.

 

Не отговарят на истината изнесените твърдения от Синята Коалиция в Пловдив, че Община Пловдив не е в състояние да погасява годишните си задължения към Райфайзенбанк по заема от 2006-а година, коментира секретарят на общината Борислав Инчев. Той обясни, че срокът на вноската по главницата и част от лихвите по 50-милионния заем е 31-и октомври.

Преди тази дата от банката ще изпратят писмо с указания по превеждането на сумата от близо 3 милиона лева и още на следващия ден парите ще постъпят в сметката на банката, категоричен бе Инчев.

Общината вече има налични 500 000 евро и закупува още от валутата, тъй като по договор плащанията са в евро, разясни още секретарят.

Обслужваме кредита коректно и нека няма спекулации по темата, заяви Борислав Инчев. Коментарът му е по повод изнесените по-рано днес данни на синия кандидат за кмет арх. Илко Николов, които се усъмни, че сегашното управление е изправило Пловдив пред фалит.