10 000 от Пловдивска област без право на вот

Архив Пловдив

12-10-2011, 18:33

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

От следващата седмица ще се издават удостоверения за гласуване на хората, които не са изкарали навреме новите си лични документи

10 000 души от Пловдивска област могат да се простят с правото си да гласуват на настоящите избори. Причината за това e изтеклият срок на личните документи на въпросните лица.

Нещата, разбира се, са поправими, в случай, че въпросните граждани извадят бързо нови документи за самоличност. От сектор „Български документи за самоличност" към Областна дирекция на МВР съобщават, че във връзка с предстоящия вот е създадена е необходимата организация за ускорено издаване. Хората, които не са подновили личните си документи, имат все пак шанс да гласуват на изборите, в случай, че подадат заявление за обикновена поръчка до края на тази седмица.

От следващата седмица ще се издават удостоверения за гласуване на хората, които не са изкарали навреме новите си лични документи. То ще е безплатно, но ще се предоставя при определени условия. Санкцията, която ще се налага всички, чиито срок на валидност на личните документи е изтекъл, е от 20 до 150 лева.