Българският зъболекарски съюз си дава среща на панаира

Архив Пловдив

13-10-2011, 10:30

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Посетителите специалисти ще могат да се запознаят с най-новите изследвания и практики в различни области, наред с технологиите и оборудването

Три научни форума са включени в програмата на изложбата „Медикус, Денто, Галения“, която ще се проведе от 19 до 22 октомври 2011 г. в Международен панаир Пловдив.

Така посетителите специалисти ще могат да се запознаят с най-новите изследвания и практики в различни области, наред с технологиите и оборудването, които ще бъдат показани по  на директните изложители и представените фирми от общо 19 държави. За първи път в рамките на „Медикус, Денто, Галения“ ще се проведе симпозиум по пиезохирургия и имплантология. Българският зъболекарски съюз също е подготвил симпозиум, посветен на проблемите на стоматолозите и новости в тяхната дейност. В програмата отново присъства и Международният конгрес по възстановителна дентална медицина, а мотото на неговото 6-о издание е „С какво правя моята практика успешна“.


Основен акцент на научните форуми са новите методи за лечение с минимална интервенция и естетическата стоматология. Един от участниците в конгреса дори е озаглавил своята лекция „Матрицата 4 – Завръщането на усмивката“. Теоретични познания и практически умения в областта на пиезохирургията, която е част от модерната пародонтология и имплантология, ще получат участниците в семинара, който ще се проведе на 20 октомври. Като специален гост е поканен германският учен д-р Тил Герлах, университетски преподавател по орална и лицево-челюстна хирургия. Конгресът по дентална медицина се фокусира върху различни способи за възстановяване на увредени зъби и венци, а също – върху рисковите фактори при лечението.

Дискусиите ще продължат два дни – на 21 и 22 октомври. Освен научни теми, на симпозиума на Българския зъболекарски съюз ще бъдат обсъдени и проблеми от ежедневната практика, включително данъчното и социалното облагане на лекарите по дентална медицина. По традиция по време на изложението победителите в конкурса „Мениджър на дентална практика“ ще получат своите награди на официална церемония, която ще се състои на 21 октомври във Виенския павилион на панаира. Надпреварата се провежда в три категории - „Мениджър на дентална клиника”, „Мениджър на дентален кабинет”, „Мениджър на зъботехническа лаборатория”, за да отличи онези, които прилагат модерния мениджмънт и са създали комфорт за пациентите.