Титюков откри изложба на таланти от НХГ "Ц. Лавренов"

Архив Пловдив

13-10-2011, 11:36

Автор:

Марин Маринов

Всичко от Автора

Изложбата ще бъде отворена за посещение всеки ден от 8.00 до 20.00 часа, от 12 до 20 октомври включително.

 

Георги Титюков, кандидат за кмет и водач на листа от коалиция Кауза Пловдив, откри изложба на млади пловдивски таланти в галерия Тракарт Център, намираща се в подлез „Археологически“. Експозицията от творби под надслов „С поглед към младите“ е на студенти и ученици, възпитаници на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“.

Изкуствоведът Светла Москова представи дванадесет млади автора, чиито платна са вдъхновени от Пловдив и места, които са посетили по време на пленери. Сред творбите има портрети, композиции, пейзажи.

„За втори път тази година с г-н Титюков откриваме изложба на млади художници заедно. Всяка една изява е ново изживяване за човека на изкуството. Пловдивската гимназия „Цанко Лавренов“ е едно от най-добрите училища по изкуства в България, тук се подготвят възпитаници, които да наследят опита на големите български майстори. Изкуството е нещо, което осмисля живота, затова по-често се надявам подобни поводи да ни събират на едно място“, заяви Светла Москова.

„Уверен съм, че можем да превърнем в традиция провеждането ежегодно, пролет и есен, на изложба на млади пловдивски художници. Тук можете да видите творби, рисувани с трепет и вдъхновение.“, допълни Титюков. Георги Титюков, зам.-кмет в този мандат и кандидат за кмет от коалиция Кауза Пловдив, заедно с кандидатите за общински съветници, подкрепят провеждането на изложбата на най-младите пловдивски живописци.

Традиционно Георги Титюков се включва дейно и подпомага организацията на събития, част от културния живот на най-древния, жив град в Европа – Пловдив. Подредени в експозицията-живопис, на самата сцена на Тракарт Център, посетителите могат да си закупят всяка една от картините.

Изложбата ще бъде отворена за посещение всеки ден от 8.00 до 20.00 часа, от 12 до 20 октомври включително.

„Обръщайки се към ценителите на изкуството, се надяваме пловдивчани да покажат своя интерес към картините на младите художници както с присъствие в галерията, така и откупувайки техните творби.“, заяви художникът Маргарита Джарова. Сред имената на пловдивските таланти са Ваня Годжелова, Ваня Петрова, Джорджо Сапутели, Добрин Добрев, Иванета Атанасова, Йордан и Божидар Павлови, Кристина Костова, Николай Кацаров, Марио Генов, Радост Райчева, Харита Асумани, Явор Костадинов.