Ерик Сардинас се снима за децата-аутисти от Пловдив

Архив Пловдив

14-10-2011, 18:19

Автор:

Карина Димитрова

Всичко от Автора

През 2000 г. китаристът левичар Сардинас претърпява изгаряне на лявата ръка. Сега той свири виртуозно и с дясната.

 

 

Неустоимият блус-рок китарист Ерик Сардинас помага на пловдивските деца-аутисти. Американецът стана лице на кампанията “И аз мога”, която стартира от Пловдив. За инициативата той разбрал от българските си колеги по време на мастърския клас по китара в рамките на VI-та музикална конференция SeeMe. Бил впечатлен от социалната обвързаност на нашите музиканти и с удоволствие решил да подкрепи “И аз мога”.

„Не е нужно да ме убеждавате, искате ли да ме снимате още сега? С това мога веднага да направя нещо добро, не мислите ли?! Ще нося тениската и разказвам за Вас.”, казал Сардинас, като реши да стане част от популяризирането на ICanToo. Свирилият на една сцена със Стив Вай - Сардинас, е забележителен с уникалните си изпълнения на живо, като понякога настройва неповторимата си метална китара по време на концерт.

През 2000 г. китаристът левичар Сардинас претърпява изгаряне на лявата ръка. Сега той свири виртуозно и с дясната. I Can Too е една от първите стъпки за създаване на Център за деца с аутизъм в Пловдив Тениската I Сan Too се продава в магазин Posh, на ул. Найден Геров 17, срещу Радио-телевизионния център под Сахат тепе.