Титюков даде старт на турнир за фенове на Ливърпул

Архив Пловдив

15-10-2011, 14:57

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

По традиция срещата на феновете е в ден, в който се провежда дербито Ливърпул – Манчестър Юнайтед.

Георги Титюков, кандидат за кмет от коалиция Кауза Пловдив и водач на листа за общински съветници, откри турнира на феновете на Ливърпул в България, който се проведе на спортен комплекс „Авангард“, в жк Тракия. Спортното събитие на малки вратички се организира за втора поредна година. В него взеха участие отборите на феновете от София, Пловдив, Варна и сборен тим с фенове от цяла България. Пловдивчани завършиха първи по резултат в турнира, като надделяха с 15:5 над сборния тим, след което победиха и отбора от София с 7:1.

По традиция срещата на феновете е в ден, в който се провежда дербито Ливърпул – Манчестър Юнайтед. За да гледат и коментират заедно, феновете се събират в пловдивския ресторант „Марсия“. Припомняме, че осем футболни отбора от Пловдив и региона участваха през м. май тази година в детския футболен турнир, организиран от пловдивските феновете на ФК „Ливърпул”.

Инициативата бе подкрепена от зам.-кмета по „Младежка политика и спорт“ в този мандат - Георги Титюков. Във футболната надпревара тогава мериха сили отборите на Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, Ботев 2002, Спартак Пловдив, Борислав Първомай, Чирпан (Чирпан), Тракия (Кричим) и футболния отбор на училище „Найден Геров“ в Пловдив.