Клисура посреща Калфин с домашна питка напук на студа

Архив Пловдив

17-10-2011, 15:22

Автор:

Мия Антова

Всичко от Автора

„Преди 2 години безработните бяха 2 пъти по-малко и имаше 3 пъти повече пари за преквалификация и образователни програми. Днес доходите не са тема на правителството."

С домашно месена питка и китки здравец Клисура посрещна кандидатът за президент от БСП Ивайло Калфин, напук на студа, ледения вятър и минусовите температури. По-късно Калфин положи венец пред паметника на Иван Вазов в Сопот. В град Баня кандидатът на БСП за президент се срещна с почиващи в санаториума за лечение на заболявания на опорно- двигателния апарат. В препълнен ресторант с негови почитатели в Хисар Калфин илюстрира по следния начин провала на социалната политика на сегашното правителство: „Преди 2 години безработните бяха 2 пъти по-малко и имаше 3 пъти повече пари за преквалификация и образователни програми. Днес доходите не са тема на правителството.

Бойко Борисов излиза и казва, че вместо да вдига пенсиите с 10 – 15 лева, ще строи магистрали. Това е всичко друго, но не и социална политика”. „От Уолстрийт до Рим хората протестират и отказват да плащат огромните директорските бонуси, дивидентите и разточителните разходи на големите банки и фирми. Ножицата между бедните и богатите се е разтваря още повече. В България през последните две години се случва същото” заяви Калфин.

На среща със свои симпатизанти в музея на Васил Левски в Карлово той предупреди, че социалната криза чука на вратата, „защото обедняването е реално”. Калфин формулира два модела за развитие на президентската институция, които са се очертали в дебата между основните кандидати за поста. „Видя се, че ако бъде избран за президент, Росен Плевнелиев ще прави това, което реши Бойко Борисов. Вторият модел е президентът да запази самостоятелната си власт, каквато има по конституция и не само да ръкопляска на правителството. Ние със Стефан Данаилов ще работим за втория модел” каза още Калфин и пожела успех и на кандидата на БСП за кмет на Карлово Найден Найденов, който се бори за втори мандат.