Петър Жеков: „Армейците” са дървени човечета

Спорт

18-10-2011, 11:22

Снимка:

gol.bg

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В България всеки можел да ги победи

Легендата на ЦСКА Петър Жеков направи любопитен коментар за моментното състояние на "армейците". Както е известно, "червените" загубиха с 1:2 от Славия и сдадоха първото място след осем поредни победи.
„На всички в ЦСКА им бяха пораснали носовете като на онова дървено човече Арлекино. Направят нещо и после като гледат нагоре, порят облаците. На „Армията” си мислеха, че са най-добрите и няма кой да ги бие. Няма такова нещо, каза Жеков. – В България всеки може да те бие. Подцениха мача и изядоха дървото. Славия чисто и просто си ги надигра. Вкара два гола в началото и после търпеливо си запази преднината. След втория гол пък в ЦСКА не знаеха къде се намират. Всеки си правеше каквото му дойде и естествено, нищо не стана".
"После ми реват от съдията. На какво отгоре? Не видях с какво реферът е повлиял на резултата, свири си нормално човекът. Славия би ЦСКА като маче у дирек, това е истината. Не знам какви точно са отношенията между „Титан” и Милен Радуканов в момента, затова не мога да коментирам подозренията на феновете. Моето обяснение за издънката е грешка чисто в ЦСКА. Хванаха се на въдицата на Венци Стефанов. Каза им той, че са най-добрият отбор с най-добрия треньор. Даже го нагласи за националния отбор. Радуканов, понеже и той млад, му се връзва. Какъв национален отбор?! Чакай бе, момче, още миришеш на прясно мляко!"
И после журналистите виновни. Внасяли напрежение. Е, ти какъв треньор си, какви играчи имаш, че излизаш с тея смешни оправдания? Все едно само в ЦСКА има провокации. По целия свят е така. Ама само при нас на кривата ракета космосът й пречи”, допълни Жеков.

"Всички са си виновни – от шефовете до футболистите. Не знам какво е нареждал Радуканов, но в отбора нямаше никаква дисциплина. Особено през второто полувреме. Играчите повече говореха със съдията, отколкото помежду си. Търчат всички в наказателното поле без грам идея. И не знам как Славия не вкара още няколко гола. Силно се надявам тази лоша игра да е прецедент и повече да няма такива загуби до края на полусезона. По принцип ЦСКА винаги намира сили да се вдигне след подобни сакатлъци. Сега обаче идват много тежки мачове и трябва да променят нещо или отново ще затънат. Дано е всяко зло за добро", завърши Жеков.