Валят сигнали за изборни нарушения

Архив Пловдив

22-10-2011, 15:53

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Повече от половината са за нарушения в предизборната кампания и няколко за използване на езика на омразата.

 

Съвсем очаквано, ден преди изборите вече са подадени над 100 сигнала за нередности свързани с вота,  сочат данните на сайта fairelections.eu. Повече от половината са за нарушения в предизборната кампания и няколко за използване на езика на омразата.

Двайсет и пет от сигналите са в София, а след това с 20 се нарежда Пловдив. 15 са сигналите за нарушения от района на Габрово и 13 от района на Варна.

Сайтът fairelections.eu функционира от началото на август и за първия месец бяха подадени 12 сигнала за нарушаване на изборното законодателство. В Габрово са подадени сигнали за оказан натиск над избиратели, за същото са алармирали в Перник.

От Благоевград, Кърджали и Бургас има сигнали за изборен туризъм. На сайта се подават сигнали за нарушаване на изборното законодателство. Категориите са купуване на гласове, контролиран вот, натиск върху избирателите, изборен туризъм, нарушения в предизборната кампания, както и проблеми или нередности в организацията на изборния процес. Могат да се изпращат още снимки и видео.