"Тишина, моля!" вече и в Пловдив

Архив Пловдив

22-10-2011, 17:00

Автор:

Петко Солнецов

Всичко от Автора

Премиерата е в Голяма зала с начало 19 часа в четвъртък. Следващите представления до края на годината са на 9 и 30 ноември.

 

Комедията "Тишина, моля!" от Майкъл Фрейн ще бъде представена премиерно в пловдивския драматичен театър идния четвъртък. Режисьорът Борис Панкин и трупата му пожънаха успех с постановката още през 2006 г. Спектакълът неуморно вдигаше завеси в Родопския драматичен театър "Николай Хайтов"-Смолян, а по-късно излезе на турне и по сцените в страната.

Сюжетът на Борис Панкин не е по самата пиеса, а по сценария, който Фрейн пише за филма Noises Off, заснет от Питър Богданович през 1992-а. Сценограф на "Тишина, моля!" е Иван Токаджиев, а костюмите са избрани от Петър Митев.

Любовните триъгълници, интриги, изневери и клопки зад кулисите са част от взаимоотношенията между персонажите. Сюжетът на представлението се завърта изцяло около случки от живота на група актьори.

Публиката в Пловдив ще види в ролите Мариан Бачев, Иван Ласкин, Ангел Георгиев-Ачо, Елена Атанасова, Кръстю Кръстев, Мариана Йотова, Венелин Методиев, Борислава Костадинова, Веселина Конакчийска.

Премиерата е в Голяма зала с начало 19 часа в четвъртък. Следващите представления до края на годината са на 9 и 30 ноември.