Срив на криминалните престъпления в Пловдивска област

Архив Пловдив

24-10-2011, 11:39

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

Специалистите са категорични, че това се дължи "будната" следизборна нощ. През изминалите 24 часа на територията на Пловдивска област са регистрирани 5 криминални престъпления

Спад в криминалните престъпления през последното денонощие отчетоха от ОДМВР-Пловдив. Специалистите са категорични, че това се дължи "будната" следизборна нощ. През изминалите 24 часа на територията на Пловдивска област са регистрирани 5 криминални престъпления – 1 кражба и др. Разкрити са 2 престъпления.

Двама младежи бяха заловени след извършена от тях кражба в Пловдив. Вчера при обход автопатрул на Пето РУП забелязал момчета, бутащи метална количка за пазаруване. При проверката станало ясно, че количката е била открадната от паркинга на магазин „Кауфланд” в ж.р.”Тракия” от И.А./ 18 г./ от Брестник и пловдивчанина А.П./ 20 г./. Момчетата са задържани в ареста за 24 часа.

ПОЖАР
Пожар избухна в двуетажна къща в Пловдив вчера. Няма пострадали. Около 16.30 часа се запалила площадката пред таванските помещения в жилищна сграда на ул.”Трепетлика”. Изгоряло е едно легло. Причините за пожара не са установени.

ПТП
Мъж бе ранен при пътен инцидент снощи в Ягодово. Около 19.30 часа лек автомобил „Мерцедес”, управляван от Б.Н./ 42 г./ от същото село, се блъснал в бетонна ограда. Шофьорът е настанен в болница в Пловдив.

Пиян водач предизвика катастрофа вчера в Катуница. Миналата нощ около 2.30 часа на кръстовище в селото лек автомобил „БМВ”, управляван от Д.П./ 28 г./, отнел предимството и блъснал лек автомобил „Мерцедес” с водач 18-годишната А.Г.. Д.П. и момичето са с натъртвания. Тестът с дрегер отчел 1,81 промила алкохол в кръвта на водача на „БМВ”-то.