23 престъпления за 24 часа в Пловдивска област

Архив Пловдив

29-10-2011, 12:21

Автор:

Борис Бойков

Всичко от Автора

Разкрити са 7 престъпления от 10 кражби, 4 грабежа, отнемане на МПС и др. 

 

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Пловдив са регистрирани 23 криминални престъпления – 10 кражби, 4 грабежа, отнемане на МПС и др. Разкрити са 7 престъпления.

Трима младежи бяха заловени в момент на кражба от обект на частна фирма в Шишманци. Вчера около 14 часа в РУП-Полиция е бил получен сигнал, че три момчета са изкъртили метална решетка на прозорец, естакадна метална метална стълба и чугунена мивка и се готвят да ги изнесат. В хода на проверката е установено, че това са извършили Т.Т./ 18 г./, Д.Т./ 18 г./ и 16-годишно момче от същото село. Тримата са задържани в ареста за 24 часа.

Мъж бе ограбен снощи в Пловдив. Около 21 часа в Цар Симеоновата градина четирима непознати нападнали 27-годишен пловдивчанин, нанесли му побой и му отнели портмоне с 80 лева, мобилен телефон и лична карта.

Още три грабежа бяха извършени вчера в Пловдив, при които потърпевши са били жени. На една от тях е бил издърпан златен синджир, на друга - златна обеца, а третата останала без дамската си чанта, в която имало 80 лева, мобилен телефон и документи.

ПТП

Двама бяха ранени при катастрофа на автомагистрала „Тракия” край Пловдив. Вчера около 7 часа на 127-и километър в посока Бургас товарен „Ситроен Джъмпър”, управляван от Й.П./ 41 г./ от София, ударил отзад автомобил „Ивеко” с водач А.В./ 31 г./ от Лясково, община Девин. Й.П. е с луксация на тазобедрена става и счупена ябълка на ставата. Спътникът му Я.Е./ 16 г./ е с аркада на веждата.

ПОЖАР

Пожар избухна снощи в гараж на ул.”Ал. Стамболийски” в Карлово. Огънят е унищожил два мотоциклета, 100 л гориво, дървен материал и постройката. Причините за случилото се не са установени.