Нови придобивки в читалище „Алеко Константинов-1954"

Архив Пловдив

31-10-2011, 09:48

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

Компютърен информационен център в библиотеката при читалище "Алеко Константинов-1954" гр. Пловдив, създаден с подкрепата на програмата "Глобални библиотеки – България", ще се открие днес от 11 и 30 часа.

В читалнята на библиотеката е обособена зала с 6 работни компютърни места, мултифункционално устройство и мултимедия, предназначени за читатели на библиотеката. Предоставен е безплатен достъп до Интернет за читателите. Осигурена е възможност за ползване на електронни носители. Информационният център ще осигури лесен достъп до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за обществеността чрез глобалната мрежа. Предоставяните комуникационни и електронни услуги в библиотеката ще подпомогнат общуването и приобщаването на гражданите към глобалния свят.

Програма "Глобални библиотеки - България" е съвместна инициатива на Министерство на културата и Програмата на ООН за развитие. Инициативата се финансира чрез субсидия в размер на 15 милиона щ.д. от Фондация "Бил и Мелинда Гейтс". Освен САЩ в програмата са включени още 15 страни .