Екохижа край Дуранкулашкото езеро се продава на търг

Мисия Варна

31-10-2011, 12:44

Снимка:

SHABLA.BE

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Първоначалната тръжна цена, на която е обявен хотелът, е 100 хиляди лева.

Eкохижа – хотел със застроена площ 148 кв. м обяви за продан днес на таен търг НАП Варна.

Собственикът на хотела е отказал да заплати доброволно ДДС и корпоративен данък в размер на близо 100 хиляди лева.

Имотът се намира на брега на Дуранкулашкото езеро и се ползва по предназначение. На първия етаж  на хотела са разположени четири спални помещения, а  вторият етаж разполага с пет спални. Екохижата е оборудвана с термопомпена климатична инсталация, соларна инсталация за отопление на вода и е луксозно обзаведена.

Първоначалната тръжна цена, на която е обявен хотелът, е 100 хиляди лева. Кандидат-купувачите могат да извършат оглед на атрактивния имот всеки присъствен ден от 7 до 11 ноември, от 9 до 17 часа.

Разглеждането на предложенията ще се извърши на 16.11.2011 година.

Повече информация за условията и правилата за провеждане на търга, както и списък на вещите с тяхното описание и продажна цена, са на разположение в сградата на ТД, гр. Варна Офис гр. Варна и на страницата на НАП в Интернет на адрес: www.nap.bg.

От началото на годината публичните изпълнители от отдел „Принудително изпълнение” при НАП Варна са провели 108 търгa с тайно наддаване, като за продан са били изнесени движима и недвижима собственост на фирми и лица, отказали да изпълнят доброволно задълженията си към бюджета. От проведените търгове  в хазната са постъпили 700 хиляди лева. Над 17 милиона лева са събрани принудително за деветте месеца на годината от фирми, с просрочени данъчни и осигурителни задължения.

От НАП Варна съветват фирмите, които получат покани и съобщения за доброволно изпълнение на задълженията си, да потърсят своевременно контакт с публичните изпълнители, за да не се стига до налагането на крайни мерки, като продажби на движимо и недвижимо имущество.