Юлия Юрдекова с приза на фондация „Добротворие”

Архив Пловдив

01-11-2011, 12:37

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

Дора Милкова

Всичко от Автора

Общественият посредник получи статуетката Джон Атанасов в Деня на народните будители.

 

В деня на народните будители общественият посредник Юлия Юрдекова получи статуетката „Джон Атанасов” на фондация „Добротворие”.

„За мен е изключителна чест да връча статуетката на един човек, допринесъл много за духовното и образователно развитие в града ни като дългогодишен директор на Търговската гимназия, пловдивски общественик и сега като обществен посредник на Пловдив - г-жа Юлия Юрдекова", заяви в.и.д кметът Александър Долев.

Той поздрави и представителите на медиите с Деня на народните будители. „Благодаря на фондация „Добротворие", на ръководството на община Пловдив и в днешния 1 ноември се обръщам с благодарност за съвместната ни работа и към вас - медиите. За мен е чест да получа тази статуетка - всички знаем каква е тежестта на Джон Атанасов сред мислителите и добротворците", каза на свой ред Юлия Юрдекова. Юлия Юрдекова е била учител, заместник-директор и в продължение на 19 години директор на Търговската гимназия в Пловдив.

По собствените й думи Юлия Юрдекова е изпратила 36 випуска и е разписала 5 872 дипломи. С екипа от преподаватели като директор на Търговската гимназия Юрдекова успява да извоюва национален статут на училището.