Банкок: Расте гневът в наводнените области

Новините

01-11-2011, 15:53

Снимка:

thailandstyle.info

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

2,5 млн. души са засегнати от тежкото бедствие

Прииждащата вода продължи да се излива във външните квартали на тайландската столица Банкок, която пострада тежко при най-лошите наводнения в страната от последните 50 г. насам.

Част от тайландската инфраструктура продължително време е блокирана. Пътищата са под вода, пише „Дейли Мейл”.

Потоци от наводнението са достигнали до летището Дон Муеанг в Банкок, което беше затворено заради бедственото положение.

Жертвите на наводненията в Тайланд достигнаха 381 души. 2,5 млн. души са засегнати от тежкото бедствие. Правителството състави план за възстановяване на стойност е 30 млрд. долара.

В Банкок местните бяха принудени да се евакуират. Според правителството, мерките, предприети да предпазят центъра на столицата от водата са дали огромен успех. Те обаче увеличиха напрежението в наводнените предградия и сега местните искат вдигане на бариерите и изпускане на водата.

Насъбралата се вода, причинена от седмиците проливен дъжд, все още се оттича от централните области през канали в и около Банкок към морето. Стотици фабрики все още са затворени заради наводненията, което възпрепятства хиляди хора да ходят на работа.

Също като икономическите разходи при криза, хуманитарните организации предупреждават, че засегнатите общини ще се нуждаят от постоянни доставки на помощи седмици напред.