Нова процедура за търсене на природен газ в Черно море

Новините

02-11-2011, 12:13

Снимка:

НАСА

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Предвижда се дружеството да инвестира в геоложки дейности 4 351 700 щ. д. и в мероприятия по опазване на околната среда – 264 000 щ. д.

Кабинетът даде зелена светлина да започне производство за издаване на разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ в площта „Блок 1-19 Свети Атанас”, разположена в континенталния шелф и изключителната икономическа зона на България в Черно море, съобщиха от правителствената пресслужба.

Площта е с размер 1 318 кв. км и е разположена в континенталния шелф и изключителната икономическа зона на България в Черно море, а срокът на разрешението ще бъде пет години.

Целта е чрез нови геоложки технологии за изследване на генерационния потенциал на скалите и миграционните процеси на въглеводородите да се избере поне една локация за прокарване на търсещ сондаж.

Правителството днес одобри и проекта на разрешение за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площта „Кондово”. Разрешението е издадено за срок от три години на „Каракал Кеймбридж България” ЕАД, а проучваният терен с размер 125 кв. км е разположен на територията на община Ивайловград.

Предвижда се дружеството да инвестира в геоложки дейности 4 351 700 щ. д. и в мероприятия по опазване на околната среда – 264 000 щ. д.