Борбата между Христос и Сатана – безплатно в интернет

Архив Пловдив

07-11-2011, 08:56

Автор:

Карина Димитрова

Всичко от Автора

„Предсказание за участта на света“ е първата глава от историческата книга на Елън Уайт

„Предсказание за участта на света“ е първата глава от историческата книга на Елън Уайт , живял между 1827 и 1915г., „Великата борба между Христос и Сатана“ (1888). Тази глава подробно описва разрушаването на древния град Ерусалим от римските войски през 70 г. сл. Хр. и краят на еврейската нация.

Важно е обаче да разберем, че този ужасен край бе предсказан от Христос по време на Неговата земна служба. Но не само това! Христос свърза разрушаването на Ерусалим с великия ден на Неговото второ пришествие и предшестващите го световни катаклизми. В това предупреждение и в неговото буквално изпълнение имаме ясно разкрита пред нашия поглед пророческата картина за участта на нашия свят, отхвърлил ограниченията на Божия закон и презрял великата Жертва на Голгота за спасението на човешкия род. Читателят не може да остане равнодушен от образния език и силата на историческите свидетелства, с които авторът си е послужил, описвайки точно събитията, връхлетели древния Ерусалим.

Всеки, който иска да получи безплатно книгата в е-формат, може да се свърже с: Христо Цанков skype: hi.tsankov e-mail: hi.tsankov@gmail.com facebook: www.facebook.com/hi.tsankov