С култовия „Опасен метод: Фройд и Юнг” тръгва Киномания в Пловдив

Архив Пловдив

11-11-2011, 09:37

Автор:

Карина Димитрова

Всичко от Автора

Билети за Киномания ще се продават от 12.30 ч. на 11 ноември на касата до Общината

Киномания в Пловдив тръгва с култовия „Опасен метод: Фройд и Юнг” на 11 ноември от 18.30 ч. Новият филм на Дейвид Кронънбърг „Опасен метод: Фройд и Юнг” за зараждането на психоанализата стана култов още преди да бъде заснет.

Гениалният създател на шедьоври като “Мухата”, “Видеодрум”, “Челядта” и “Скенери” в последните години експериментира и определено му се получава. Филмът разказва историята за възникването на модерната психоанализа чрез любовния триъгълник на героите на Кийра Найтли (Сабина Шпилрайн), Виго Мортенсен (Зигмунд Фройд), Майкъл Фасбендър (Карл Юнг) и Венсан Касел (Ото Грос). Сред заглавията, които със сигурност заслужават внимание в програмата на Киномания е най-новото българско предложение на режисьорката Магдалена Ралчева – “Още нещо за любовта”.

Историята е за арменецът Дикран - фотограф и местен любимец. След като претърпява злополука в морето, той попада в болница, където се появява красиво момиче, което иска да се венчае за него, независимо от всичко. Филмът е с участието на Калин Врачански, Велко Кънев, Мария Статулова и други. Сред филмите, които не бива да пропускате са двете предложения от рубриката „Кулинарно кино”. Датският „Угощението на Бабет” е превъзходна адаптация на забавния разказ на Исак Динесен – странна, вълшебна смес, подправена апетитно с прекрасни пейзажи и отличен актьорски екип. Филмът е носител на Оскар през 87-ма и е едно от най-впечатляващите заглавия от жанра. Италианската комедия „Шоколадови уроци” е другото кулинарно филмово изкушение. Матия – строителен предприемач е на път да сключи най-голямата си сделка, когато незаконно наетият му работник Камал се наранява и заплашва да го съди. Освен ако работодателят не заеме мястото му в курс за сладкари и не сбъдне мечтата на емигранта да отвори своя собствена сладкарница. Сред смях и изкушаващи рецепти Матия открива начин да сближи своята култура и тази на Камал.

По време на десетте киномански дни ще гледаме и последният филм на Педро Алмодовар - „Кожата, в която живея” с участието на Антонио Бандерас. Със сигурност интереса на зрителите ще предизвикат „Меланхолия” на Ларс Фон Триер и „Изпепелени от слънцето 3: Цитаделата” на Никита Михалков. Един от безспорните хитове в програмата на Киномания е „Учебник по любов” - с участието на Робърт Де Ниро, Моника Белучи и Микеле Плачидо.

Билети за Киномания ще се продават от 12.30 ч. на 11 ноември на касата до Общината. През двата киноуикенда от 11.00 и от 13.00 часа ще има безплатни прожекции на детски игрални и анимационни филми. Цените са по 6 лв. За студенти, ученици и пенсионери – 5 лв. Карта за 3 прожекции – 15 лв., картата за 8 прожекции – 32 лв.