Затвориха Хеопсовата пирамида заради 11/11/11

Архив Пловдив

11-11-2011, 14:02

Автор:

Цветелина Йорданова

Всичко от Автора

Решението беше взето "след голям натиск" от страна на египетските интернет потребители

Египет ще затвори Хеопсовата пирамида утре, за да предотврати ритуали на група, известна, че планира да отбележи датата 11/11/11 именно там, съобщи официален представител. Решението беше взето "след голям натиск" от страна на египетските интернет потребители, които съобщиха, че ще бъдат извършени странни ритуали "между стените на пирамидата на 11 ноември, 2011 г.", заяви Атеф Абу Захаб, ръководител на отдела по фараонска археология.

Върховният съвет по антиките потвърди затварянето в петък на туристическия обект в комюнике, в което се споменава само, че пирамидата се нуждае от възстановяване след оживения период на мюсюлманските празници. Хеопсовата пирамида е най-голямата и известна пирамида в Гиза. В нея се намира гробът на фараон Хуфу и тя е единственото оцеляло чудо сред седемте чудеса на древния свят. Нумеролозите очакват с нетърпение утрешния ден заради уникалното подреждане на числа 11 ноември, 11 ч, което според някои ще доведе до необичайни събития. Хиляди хора по света ще се съберат по това време за церемониални танци, а в социалната мрежа Фейсбук се появиха множество страници, посветени на тази дата.

Някои отдават на числото 11 паранормални сили, които откриват канал с подсъзнанието, други виждат мистична връзка между числото и природни бедствия като атаките на 11 септември в САЩ.