Покъртителен филм на неонацисти разтърси Германия

Архив Пловдив

14-11-2011, 17:00

Автор:

Марин Маринов

Всичко от Автора

В лентата те признават за убийствата на десетима имигранти между 2000 и 2006 г.

 

Филм с признания на неонацисти шокира Германия. В лентата те признават за убийствата на десетима имигранти между 2000 и 2006 г. Групата е нарекла себе си "Национал-социалистическо нелегално движение".

Разкритията започнаха, когато миналата седмица полицията откри телата на двама мъже, свързани с крайната десница, в каравана в Айзенах. Предполага се, че двамата са се самоубили след неуспешен банков обир. Скоро след това следователите претърсили изгоряла къща в Цвикау, използвана от мъжете и от една жена - Беате Ц., която по-късно сама се е предадла. Там са открити и оръжията, използвани за екзекуциите.

Полицията намери и 15-минутен филм, записан на DVD-та, приготвени да бъдат разпратени до ислямски културни организации и медии. Сп."Шпигел" публикува кадри от филма, който показва телата на жертвите и разиграва анимационни сцени от убийствата с помощта на Пинко Розовата пантера. "Обиколка на Германия - девет турци застреляни" гласи надпис в една анимирана сцена.

На кървавата им сметка се води още един убит грък и смъртта на полицайка. Германският канцлер Ангела Меркел обеща пълно разследване на серията убийства, извършени от екстремистите, след като се появиха спекулации, че те може да са били свързани с разузнавателните служби.