Пробация за фалшиф сигнал на 112 за изнасилено 3-годишно дете

Мисия Варна

17-11-2011, 15:33

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Лазаров бил затруднен да полага грижи за дъщеря си, бил безработен, събирал отпъдаци. Напил се и измислил начин да се отърве от детето

Районният съд във Варна наложи наказание “пробация” на 33-годишен мъж,  подал на телефон 112 фалшив сигнал за изнасилено 3-годишно дете.

Подсъдимият М. Лазаров бил затруднен да полага грижи за 3-годишната си дъщеря, след като жената, с която живеел на семейни начала и майка на детето му, ги напуснала. Той бил безработен и се препитавал със събиране на отпадъци. След употреба на алкохол, на 15 януари мъжът отишъл заедно с детето при своя родственица и я помолил да проведе разговор от мобилния й телефон.

Излязъл извън къщата, позвънил на 112, като без да се представи на диспечера, потърсил съдействие за настаняване на изоставено дете в социален дом. Дежурният диспечер посъветвал мъжа да подаде сигнал до общинския отдел „Социално подпомагане”. Недоволен от това, че не успял да намери незабавно помощ,  Лазаров отново позвънил на спешния телефон. Този път подсъдимият се представил с чуждо име, съобщил точното си местонахождение в момента и обяснил, че при него има изоставено 3-годишно дете, изнасилено от роднини. На адреса пристигнали полицаи и медицински екип, които впоследствие установяват, че няма данни за престъпление срещу половата неприкосновеност.

33-годишният Лазаров има предходна съдимост. След постигнато споразумение, Районният съд му наложи наказание от 10 месеца пробация при двете задължителни мерки, като също за срок от 10 месеца той следва да бъде включен в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

Предаването по телефон или по друг начин на невярно повикване за помощ, злополука или тревога е престъпление против реда и общественото спокойствие, наказуемо по чл. 326 от НК.