Новата спортна дисциплина "велополитика" или Къде ни е алеята?-8

Мисия Варна

22-11-2011, 11:00

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Очаква се през 2013 година да бъдат направени още 17-18 км велоалеи по някои от основните направления в града ни.

"В търсене на забравената велоалея" ще премине и този последен петък на месеца.

Любителите на чистия въздух, както и тези, които просто предпочитат колелото пред автомобила, за осми път ще се опитат да пресекат Варна по обещаната велоалея. И за пореден път няма да успеят (да направят това по безопасен маршрут, според европейските стандарти).

Ежемесечното велошествие събира всеки път повече ентусиасти. Нормално е участващите да са по-малко през студените месеци, но явно отказване няма да има.

По време на предизборната кампания организаторите от велоклуб "Устрем" се срещнаха по отделно с всеки един от кандидатите за кмет на Варна. И се постараха всеки един от мераклиите да разбере какво точно не е наред със съществуващата, само започната и само приличаща на велоалея, боядисана в червено част от тротоара.

Новата дисциплина във варненския спорт се нарича "велополитика". Ето и първите резултати от редовните тренировки на клуб "Устрем":

- Установихме контакт с екипа, подготвящ проекта за подобряване на транспорта във Варна, и взехме отношение относно изграждането на велоалеи. Очаква се през 2013 година да бъдат направени още 17-18 км велоалеи по някои от основните направления в града ни.

- Благодарение на подписаната от нас петиция, в сряда ни очаква среща с Иван Луков - председател на "Постоянната комисия по транспорт" към Общински съвет Варна

От "Устрем" заявяват:

Ще продължаваме срещите с политиците, а с тези шествия всеки месец ще напомняме на кмета на Варна и общинските съветници за каузата ни.

Очакваме този път цифрата на участниците да бъде отново около 100-120 велосипедиста. Така че яхвайте велосипедите и елате в петък от 18:30 часа на малкия вход на Морската градина срещу ИУ-Варна. Ще потеглим в 19:00 часа и ще минем по построената част и по не построената част от велоалеята до спортния комплекс в Младост. Поканете и приятелите си!

С ОГЛЕД НА ТОВА, ЧЕ СЕ СТЪМВА ПО-РАНО И ШЕСТВИЕТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПО ТЪМНО, СМЯТАМЕ ЗА ОСОБЕНО ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО УЧАСТНИЦИТЕ ДА БЪДАТ СЪС СИГНАЛНИ СВЕТЛИНИ, ФАРОВЕ И СВЕТООТРАЗИТЕЛНИ ЖИЛЕТКИ!

УЧАСТНИЦИТЕ НА ВЪЗРАСТ ПОД 16 ГОДИНИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ПО-ВЪЗРАСТЕН ПРИДРУЖИТЕЛ!!!!!!!!

Елате и този път да подкрепите каузата ни! Елате да покараме, да залепите стикер на паркирал на велоалеята автомобил (разтоварващо е), да се запознаете с нови хора със сходни интереси, да покажете че сте недоволни.

Каузата ни най-кратко, ясно и точно може да бъде дефинирана по следния начин:
ИСКАМЕ ДОБРИ ЕВРОПЕЙСКИ УСЛОВИЯ ЗА ВЕЛОТРАНСПОРТ ВЪВ ВАРНА.

Исканията ни са следните:
- Община Варна да започне да проектира и поетапно да строи система за велотранспорт във Варна, обхващаща целия град
- Да се довърши велоалеята, както е по проект
- Да се подобри качеството на велоалеята - да се монтират нужните знаци, маркировки и табели, да се сложат табели за велоалея и такива указващи, че е забранено за пешеходци,както и да се възпрепятства физически достъпа на автомобили върху велоалеята
- Да се подобри контрола на велоалеята - да се глобяват пешеходците и шофьорите паркирали на велоалеята
- Да се интегрира велотранспорта с другите видове транспорт
- Да бъдат поставени велопаркинги на популярните места във Варна, позволяващи сигурно заключване

За повече информация относно велоалеята, обещанията и какво се е случило до момента вижте тази страница

ЩЕ ПРАВИМ ВЕЛОШЕСТВИЕТО ВСЕКИ ПОСЛЕДЕН ПЕТЪК НА МЕСЕЦА, ДОКАТО НЕ БЪДАТ ИЗПЪЛНЕНИ ИСКАНИЯТА НИ!

Снимки от шествието можете да видите тук:
снимки
снимки
снимки