Премиера на „CAMERATA“ в галерия „Филипополис”

Архив Пловдив

23-11-2011, 08:08

Автор:

Карина Димитрова

Всичко от Автора

На 23, 25 и 26 ноември 2011 в старинната къща ще звучат камерни произведения от Вивалди до Чайковски.

АртГалерия - Музей "Филипополис" е домакин на първия у нас музикален фестивал „CAMERATA“. На 23, 25 и 26 ноември 2011 в старинната къща ще звучат камерни произведения от Вивалди до Чайковски. Участници в трите концерта са трима млади, но с голям международен авторитет музиканти.

Баритонът Алек Аведисян – един прецизен млад музикант, който освен оперните роли покорява световните сцени и със своите камерни концерти, ще пее първата вечер. Цигуларят Марио Хосен – съвременният Паганини, виртуозът с впечатляващ стил на изпълнение, ще съчетава класическия подход с филигранната романтична изразителност. Сопраното Силвия Тенева – любимата ученичка на ненадминатата Райна Кабаиванска, ще съчетае в сценичните си изяви нежността на Жулиета и решителността на Вагнеровите героини.

Организаторите на Фестивал „CAMERATA“, Фондация „Музикална младеж“ и Арт Галерия - Музей „Филипополис“  предоставят сцена на млади изпълнители в сферата на камерното музициране, в атмосферата на Пловдив от епохата на Възраждането и заобиколени от картините на най-известните български художници, уточнява инициаторът на фестивала д-р Кирил Търпов.