Връчиха наградите в Дефиле на младото вино 2011

Архив Пловдив

28-11-2011, 15:37

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

В третото издание на „Дефиле на младото вино” участваха 17 винарски изби от страната и 2 фирми - производители на хранителни продукти.

Седем винарски изби получиха "Златен рицарски граал" на „Дефиле на младото вино”2011 в Стария град в Пловдив. Професионалното жури връчи златните отличия за най-добро червено вино от реколта 2011 на ВИ „Брестовица” с Рубин, „Шато Копса” с купажа Мерло и Каберне Совиньон, „Винпром Пещера” с Каберне Совиньон и на „Винзавод” - Асеновград с Мавруд.
В категорията бели вина експертната комисия награди със Златен рицарски граал „Вила Юстина” с Алиготе, „Винзавод” - Асеновград с Совиньон Блан и ВИ”Тодоров” с Шардоне.
Със Сребърен рицарски граал бяха наградени 8 винарски изби за червени и бели вина.
Изборът на посетителите определи най-добрите млади вина чрез гласуване с анкетни карти. В категорията бяло вино вотът на гостите бе за „Загрей”АД. За най-добро червено вино и розе от тазгодишната реколта посетителите определиха вината на ВИ „Брестовица”. Организационният комитет на празника връчи на победителите грамоти и плакети.
В третото издание на „Дефиле на младото вино” участваха 17 винарски изби от страната и 2 фирми - производители на хранителни продукти.
Над 7 хиляди посетители гостуваха на фестивала, сред които и туристи от чужбина. Улиците на Стария град бяха оживени до късно в съботния и неделния ден. Последният уикенд на ноември събра пловдивчани и много гости от страната, които се насладиха на българските вина, чудесните изпълнения на състави и танцови групи, неповторимата атмосферата на възрожденските къщи и слънчево време.