Осъдиха "Петьо шопа" за отвличане и закана за убийство

Архив Пловдив

29-11-2011, 13:11

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Петър Анастасов на три години лишаване от свобода с пет години изпитателен срок

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Петър Анастасов на три години лишаване от свобода с пет години изпитателен срок. Той беше признат за виновен в това, че на 01.06.2011 г. в гр. Асеновград е отвлякъл Калина Колева с користна цел и й се е заканил с убийство – чл.142, ал.2, т.7 и чл. 144, ал.3, НК. Подсъдимият Анастасов по прякор „ Петьо Шопа ” и Колева се запознали в началото на 2011 г. покрай техен общ познат Борис Колев по прякор „ Гъбиша ”. През февруари 2011 г. Колева била в казино „ Монако ”, където срещнала Борис Колев.

Той бил видимо пиян и предложил да я почерпи. Двамата отишли на бензиностанция „ Мусчо ”, където поръчали храна, но когато трябвало да плати сметката, се оказало, че Колев няма пари в него. Той помолил Колева да плати вместо него, като предложил да й възстанови сумата на следващия ден. На другият ден Колев дал на свидетелката 50 лв., като се разбрали, че сметките им са уредени. След няколко дни Колев започнал да се обажда на Колева и да твърди, че тя му дължи пари, тъй като същата вечер имал 60 лв., които установил, че му липсват и смятал, че сметката били платена от него. След още няколко дни Колева била спряна на улицата от подсъдимият Анастасов, който й казал, че тя дължи 50 лв. на него, тъй като той е дал тези пари на Колев.

Последвали многократни обаждания по телефона от страна на подсъдимия. На 01.06.2011 г. около 15.30 ч. Колева тръгнала от дома си на работа. По пътя я настигнал с автомобил „ Рено Лагуна ” подсъдимият Анастасов, качил я насила в колата, където й отправил множество заплахи, удрял я и дърпал я за косата, тъй като тя се опитала да избяга и претърсил чантата, но не открил нищо в нея. Накрая Колева успяла да избяга и подала жалба в полицията. Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.