Плевнелиев: Пловдив е приоритет за електронно управление

Архив Пловдив

02-12-2011, 12:15

Автор:

Емил Милев

Всичко от Автора

Новоизбраният президент на България Росен Плевнелиев, който ще встъпи в длъжност в началото на следващата година, посети днес Пловдив

“Вратите на президенството ще бъдат отворени за регионите, а Пловдив и южния централен район са от изключително значение за мен”, заяви новият президент Росен Плевнелиев на първата си среща в общината с елита на града.

До края на март идната година той ще очаква конкретни и реалистични проекти “на разбираем език” от местната управа и бизнеса, които да са приоритети за развитието на града и областта. Те ще бъдат разгледани в консултативните съвети към президенството и транслирани към правителството.

Голямата амбиция на Плевнелиев след 22 януари ще бъде създаването на електронно правителство като най-важна антикорупцинна мярка. “Пловдив може да стане пилотен проет в тази насока, градът ви може не само да изпълнява проекти, но и да ги управлява”, любезно допълни президента.

“Президенството трябва да задава дневния ред на институциите!”, на няколко пъти подчерта той на кратката пресконференция. Как тази властова заявка ще прозвучи в ушите на министър-председателя, сега след изборите, ще се разбере скоро.