Заловиха наркодилъри при полицейска операция

Новините

08-12-2011, 13:24

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Операцията е осъществена след предварително получена информация за покупко-продажба на наркотици.

Криминалисти от Благоевград и Пловдив са провели съвместна полицейска операция по противодействие разпространението на наркотици на територията на Благоевградска област.

В хода на операцията на главен път Е-79, в района на кресненското ханче, след предварително получена информация за осъществена покупко-продажба на наркотици, е спрян за проверка лек автомобил "Форд Мондео" с пловдивска регистрация. Возещите се в колата криминално проявени лица са задържани. Двамата са на по 24 години от Стамболийски, област Пловдив.

При извършените на място процесуални действия в купето на автомобила са намерени и иззети пет пакета, облепени с кафяво тиксо, с тегло от 1 килограм. Пакетите съдържаали суха, зелена на цвят растителна маса, реагирала при направения полеви наркотест на канабис.

За случая незабавно е сезирана Окръжна Прокуратура-Благоевград, като във Второ Районно управление в областния град е образувано досъдебно производство. По воденото производство на Ч.П е повдигнато обвинение за държане на наркотици и му е определена мярка "Парична гаранция".

В Петрич е задържано и лицето, разпространявало наркотиците-криминално проявеният И.Н. на 34 години, живеещ в село Дрангово, община Петрич, съобщиха от пресцентъра на полицията. На същия е повдигнато обвинение за разпространение на наркотици, като с постановление на ОД на МВР - Благоевград е задържан до 72 часа.