Пловдивчанин е съдия №2 на България

Архив Пловдив

09-12-2011, 15:43

Автор:

Васил Хаджийски

Всичко от Автора

Красен Кралев връчи меч на победителя Станислав Тодоров, Георги Кабаков е подгласник.

Пловдивчанинът Георги Кабаков е съдия №2 на България. Това стана ясно по време на церемонията по награждаването на най-добрите футболни рефери у нас, организирана от Sportline.bg и Bookmakers.bg. №1 за 2011-а е Станислав Тодоров. Стилната церемония беше организирана от Асоциацията на съдиите по футбол в България. Тържеството се проведе в София, а генерален спонсор на събитието беше бившият собственик на Черно море Красен Кралев, който подари меч на победителя. Любопитен факт за Тодоров е, че от ЦСКА специално информираха футболния съюз, че не желаят той да води дербито с Левски.

"Този меч носи символно значения за победителя. Целта в съдийството е не да бъдат рязани глави, а да бъде раздавана справедливост. Пожелавам късмет, здраве и успехи на всички призьори днес", коментира бившият благодетел на Черно море.

Освен Тодоров, за силно представяне през годината бяха отличени още 7 рефери в различни категории. Не бяха пропуснати и Антон Генов и Цветан Георгиев, които наскоро спряха с реферството. На тържеството освен почти всички рефери от елита, присъстваха и редица познати на футболната общественост хора като Атанас Фурнаджиев, Стефан Орманджиев, Михаил Касабов, Стефан Капралов, Димитър Димитров-Каубоя, доц. Лъчезар Димитров, Атанас Караиванов, Борислав Александров. За церемонията бяха дошли и легенди на съдийството у нас като Димитър Цанев, който получи специален приз за заслуги и проф. Димитър Пармаков. То не беше пропуснато и от председателя на съдийската комисия Коце Костадинов. Ето и призьорите във всички категории:

Най-проспериращ футболен асистент съдия: Ивайло Милков
 
Най-проспериращ футболен съдия: Таско Тасков
 
Съдия на годината по Футзал: Борислав Колев
 
Най-просперираща футболна съдийка: Димитрина Милкова
 
Най-добър футболен асистент съдия: доц. Венцислав Гаврилов
 
Футболна съдийка на годината: Камена Георгиева
 
Съдия на годината: Станислав Тодоров
 
Най-проспериращ футболен асистент съдия: Ивайло Милков