„101 далматинци“ на сцената на Военния клуб в Пловдив

Архив Пловдив

13-12-2011, 13:15

Автор:

Божидар Йорданов

Всичко от Автора

Младежи от Пловдив и региона, за първи път в България, ще представят детския танцов спектакъл „101 далматинци“ по Бродуей“ . Представлението, което ще се състои на 15 декември от 18:30 часа на сцената на Военния клуб, е съвместен проект на Българската федерация по спортни танцови дисциплини, Сдружението за изкуства, спорт и образование „Ера – 3000“ и с моралната подкрепа на общината, съобщи на пресконференция преди премиерата заместник-кметът Георги Титюков. „Близо две години работим по проекта, установихме контакти с постановчиците на мюзикъла в Бродуей, от който взехме идеята.

Разликата е, че освен да танцуват, нашите герои вместо да пеят, имат актьорски реплики“, разказа ръководителят на проекта Кремена Шопова. Възрастта на участниците в спектакъла е от 4 до 24 години, в ролята на Пердита се превъплъщава 15-годишната балерина и ученичка по актьорско майсторство в Националната гимназия по сценички кадри Василена Шопова, а нейната връстничка от Математическата гимназия Кремена Неделчева пресъздава образа на Круела. Спектакълът ще бъде представен и на сцената на НАТФИЗ и на празниците „Аполония“ догодина.

Той ще стане основа за създаването на нова театрална трупа „101 далматинци“, която да представя по една нова театрално-музикална постановка всяка година. Входът за премиерата струва 4 лв.