ОДМВР-Пловдив с ръст в разкритията

Архив Пловдив

15-12-2011, 11:34

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

От Областната дирекция на МВР се похвалиха, че повече от половината престъпления, 16 на брой,  са разкрити

30 криминални престъпления – грабеж, 3 противозаконни отнемания на МПС, 12 кражби, 2 измами, притежание на наркотици и др., са регстрирани през последното денонощие в Пловдивска област. От Областната дирекция на МВР се похвалиха, че повече от половината престъпления, 16 на брой,  са разкрити.

Асеновградчанка бе заподозряна в измами. Вчера в районното управление в Асеновград са били получени два сигнала от собственици на фирми в село Тополово, че 52-годишната М.П. за периода от 2005 до 2011 година не е внасяла по надлежния ред парите за дължимите осигуровки в НАП и НОИ, които те са й давали на ръка. Жената е водила счетоводствата на двете фирми. Работата по случая продължават служители от група „Противодействие на икономическата престъпност” в РУП-Асеновград.

Двама мъже бяха заловени в Пловдив при опит да купят мобилни телефони на изплащане с ксероксно копие от лична карта на трето лице, която представяли за своя. Това се е случило вчера по обяд в магазин в ж.р.”Тракия”. След получения в Пето РУП сигнал за случилото се двамата купувачи – Р.М./40 г./ от Калояново и С.С./24 г./ от град Попово, били заловени на място. В хода на проверката станало ясно, че мъжете са се опитали да заблудят продавачите и в друг магазин в същия жилищен район, където са искали да си купят мобилни телефони.

Цигари без бандерол бяха иззети от два търговски обекта и от лек автомобил в село Дълбок извор вчера. В кафе-аператив, собственост на 69-годишната А.М., са били намерени 440 къса цигари „Орис слим”, „Кинг”, „Бест ман” и „Корсар”. Същия ден от магазин за хранителни стоки полицаите от РУП-Първомай иззели други 38 кутии с цигари „Корсар” и „Дива”. При проверка в лек автомобил „Дачия”, управляван от П.Ц./ 49 г./ от Първомай, са били открити 73 кутии с цигари „Виктори”, „Ориент експрес” и „Корсар”.