Дева Мария с тест за бременност в ръка като символ на смелостта и надеждата

Архив Пловдив

17-12-2011, 16:19

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Църквата „Свети Матей“ в новозеландския град Оукланд направи коледен рекламен постер, на който Дева Мария държи тест за бременност

Църквата „Свети Матей“ в новозеландския град Оукланд направи коледен рекламен постер, на който Дева Мария държи тест за бременност. На постера бъдещата майка на Исус Христос държи в ръка положителен тест за бременност, а с другата си е покрила устата.

Целта на рекламната кампания е да будат избегнати „сантименталността и баналностите“ и хората да бъдат провокирани да размишляват и да обсъждат въпроса, казват инициаторите. „Рождеството е реално. То е за истинската бременност, истинската майка и истинското дете. То е за истинските вълнения, мъжеството и надеждата. Това, което се е случило с Дева Мария, се е случило и на много жени”, обясняват от църквата. „Мария не е била омъжена, била е млада и бедна.

Бременността е трябвало да промени целия й живот. Естествено, тя не е била първата и не е последната жена, оказала се в подобна ситуация“. Това е втора подобна акция за църквата „Свети Матей“. През 2009 г. тя направи следната провокативна коледна реклама: на плакат бяха изобразени Дева Мария и Йосиф, които лежат в леглото, а текстът гласеше: „Бедният Йосиф, не е лесно да си следващият след Бог“.